PVC vloeren hebben de laatste jaren enorm veel populariteit gewonnen, dat is niet zonder reden. Deze vloeren zijn namelijk zeer duurzaam en heel eenvoudig te onderhouden. Dankzij de verschillende lagen waar de vloer uit bestaat, met name de sterke toplaag, blijft de vloer goed beschermd. Daarnaast wordt een PVC vloer gemaakt van kunststof, maar is deze niet te onderscheiden van een echte houten of betonnen vloer. Zo bieden deze vloeren een uitstekend alternatief voor parketvloeren of laminaat.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn vloeren die uit kunststof bestaan, deze vloeren lijken op hout of beton. Het bestaat uit verschillende lagen, waarvan de toplaag invloed heeft op de slijtvastheid. De gemiddelde dikte van pvc vloeren is 3 mm. Het is gemaakt als alternatief voor parketvloeren of laminaat. De prijzen van PVC vloeren lopen erg uiteen.

PVC vloer nieuwbouw

Met name in nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig ontzettend veel PVC vloeren gelegd. Er wordt vaak gekozen voor dit materiaal, omdat het een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt. Zo is het kunststof materiaal zeer sterk en duurzaam, voelt het lekker warm aan en werkt de vloer geluiddempend. Ook belangrijk is dat een PVC vloer onderhoudsvrij is, waterbestendig en brandvertragend.

PVC vloer leggen

Sommige mensen kiezen ervoor om hun PVC vloer zelf te leggen. Dit is zeker een optie, maar dan is het wel belangrijk om van tevoren één ding te weten: het verschil in PVC vloeren. U kunt namelijk kiezen tussen een klikvloer of een gelijmde vloer. Wanneer u kiest voor een klikvloer is deze in principe hetzelfde te leggen als kliklaminaat; een klus die veel mensen zelf doen. Wanneer u echter kiest voor een gelijmde vloer, adviseren wij altijd om het door een professional te laten leggen. In het geval van een gelijmde vloer zijn er namelijk een aantal belangrijke dingen om op te letten, waaronder een goede inmeting, net zoals de egalisering van uw ondervloer. Zorg er daarom voor dat u zich heel goed heeft ingelezen alvorens u de vloer gaat leggen of neem contact met ons op wanneer u zeker wilt zijn van hoog kwaliteit legwerk.

PVC vloer betonlook

Voor een PVC vloer kunt u kiezen uit vele mooie houtdessins, ook kunt u kiezen voor een betonlook. De betonlook geeft een stoere en industriële uitstraling aan uw ruimte, die zeer tijdloos is en past binnen iedere woning. Het grote voordeel ten opzichte van een echte betonnen vloer is dat een PVC vloer lekker warm aan uw voeten voelt. Bent u benieuwd hoe deze betonlook eruitziet? Neem dan eens een kijkje in onze collectie.

PVC vloer prijzen

De prijzen van PVC vloeren variëren nogal, dat is van diverse factoren afhankelijk. Uiteraard is het oppervlak van de ruimte van belang, maar ook de kwaliteit van het materiaal en het patroon van de vloer spelen een rol. Wilt u weten wat het leggen van een PVC vloer u zal kosten? Neem dan contact met ons op voor een eerlijke en vrijblijvende prijsopgave.

PVC vloer laten leggen

Uiteraard kunt u de uitdaging van het leggen van uw PVC vloer zelf aangaan, maar zoals we eerder al aangaven is dit niet altijd de makkelijkste klus. Om zo lang mogelijk plezier uit uw vloer te halen, doen wij het legwerk daarom graag voor u. Bij JVH Totaalstoffering kunnen we zowel uw vloer als trap bekleden en staan we altijd garant voor een deskundige montage. Daarnaast bieden we u een gratis meetservice en eerlijk advies aan. Bent u op zoek naar vaardigheid en vakmanschap? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

PVC vloer en vloerverwarming

Een PVC vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat vloerverwarming beter werkt in combinatie met een gelijmde vloer. De vloer ligt dichter op de ondervloer en wordt daardoor sneller warm. Vloerverwarming kan daarentegen ook gecombineerd worden met een klikvloer, het duurt alleen iets langer voordat de vloer warm is. Bent u op zoek naar een vakkundige montage van uw vloer met vloerverwarming? Wij verzekeren u van warme voeten en een eerlijke prijs. Vraag een offerte aan of neem direct contact met ons op.

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren hebben ontzettend veel voordelen. Niet alleen is het kunststof materiaal sterk en duurzaam, PVC vloeren voelen warm aan en werken geluiddempend. Bovendien is het zeer hygiënisch, waterbestendig en nagenoeg vrij van onderhoud.

 • Sterk materiaal
 • Geluiddempend en warm
 • Hygiënisch en onderhoudsvrij
 • Waterbestendig
 • Combineren met vloerverwarming

Voltooide projecten PVC vloer

Filter

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

  Vul uw volledige naam in


  Vul een geldig e-mailadres in


  Uw vraag of offerte aanvraag  Bij binnenkomst in de showroom kreeg ik direct een vriendelijk ontvangst, maar wel de ruimte om eerst even zelf rustig rond te kijken. Ik kwam binnen met een visgraat vloer en witte plinten in gedachten, een paar weken later lag er een mooie Hongaarse punt met zwarte plinten in mijn huis. Ik ben vriendelijk geadviseerd door mannen die er écht verstand van hebben. De vriendelijkheid, vakkundigheid, enthousiasme en liefde voor het vak is duidelijk merkbaar. Ik ben dankbaar dat zij als specialisten op het gebied van vloeren zich inzetten om van een huis een thuis te maken!

  Romy Scholten

  Wat hebben ze mooie vloeren en wat is het moeilijk kiezen maar met hun hulp waren we er uiteindelijk zo uit. Snelle en goede service. De kids hebben een top vloerbedekking op hun kamers. Volgend jaar gaan we de 1ste verdieping en begane grond aanpakken en komen we zeker weer naar JVH. Jordy bedankt voor de service en Piet bedankt voor het leggen

  Bart van de Beek

  JVH Totaalstoffering heeft bij ons echt topkwaliteit geleverd bij het leggen van onze visgraat PVC vloer i.c.m. zwarte plinten. Zeer goed advies gekregen in de showroom waar ze echt de tijd nemen om met je mee te denken voor het beste resultaat. Echte vakmensen en zeer klantvriendelijk. We zijn ontzettend tevreden met het resultaat!

  Jim van Alst

  Ze hebben een prachtige vloer bij ons gelegd en werken heel snel! Aardig en ontzettend harde werkers (ze werken ook heel netjes). Het zag er echt beter uit dan we ons hadden kunnen voorstellen, heel erg bedankt!

  Jeroen Medema

  JVH is een betrouwbaar bedrijf, dat goede legkwaliteit en mooie vloeren levert conform afgesproken planning. Daarnaast is de communicatie en betrokkenheid, vanaf het eerste contact moment tot en met de nazorg, uitstekend!

  Sjors Poelen